Hans van der Zee zegt zich dinsdag te melden bij Ajax om zijn functie van hoofdscout weer op te pakken. „Ik wil aanblijven”, zegt de hoofdscout van Ajax, die de arbitragezaak tegen hem glansrijk won. „De uitspraak van de commissie spreekt voor zich”, aldus de Diemenaar, die eerder zei zich de zondebok te voelen voor de elf nieuwelingen onder Martin Jol.

„Verder wil ik er nu weinig over kwijt, omdat de aandacht weer op het voetbal moet komen te liggen. Rik van den Boog heeft voor veel onrust gezorgd, terwijl Ajax in een cruciale fase van het seizoen zit. Een algemeen directeur zou juist voor stabiliteit moeten zorgen. De vele felicitaties van mensen binnen en buiten Ajax hebben me goed gedaan”, zegt Van der Zee.

Of het daadwerkelijk tot een terugkeer komt, wacht Van der Zee af. „Ik heb begrepen dat Ajax zich intern aan het beraden is. Ik wacht af.”

Frank de Boer ziet Van der Zee in elk geval niet terugkeren bij Ajax. „Ik heb begrepen dat de directie niet meer met hem verder wil. Ik ben geen partij, maar sta achter de directie.”

Bron: Telegraaf