Louis van Gaal heeft zich enkele weken geleden bij voorzitter Uri Coronel aangeboden bij Ajax. De voormalig succescoach van de club, die komende zomer moet vertrekken bij Bayern München, zou samen met Co Adriaanse de touwtjes in handen willen krijgen.

Dat meldt Voetbal International. Volgens het weekblad zou in dat scenario Van Gaal algemeen directeur worden en Adriaanse hoofd jeugdopleidingen, een functie die hij al eerder bekleedde in Amsterdam.

Hoofdtrainer Frank de Boer, die eerder als speler samenwerkte met Van Gaal, zou in zijn positie kunnen blijven. Het plan voor een terugkeer van Van Gaal werd overigens volgens VI direct van tafel gewezen door Rik van den Boog, omdat zijn positie dan in gevaar zou komen.

Van Gaal liet in december weten een nieuwe samenwerking met Ajax niet uit te sluiten. Daarvoor zouden wel alle medewerkers moeten vertrekken die bij zijn vertrek als technisch directeur in 2004 betrokken waren.

De kans dat één van de laatste dromen van Van Gaal uit zal komen, lijkt klein. Coronels toekomst bij Ajax staat komende woensdag tijdens een ledenraadvergadering op het spel.

Tekst: AD