Waar Ajax met Luis Suárez en PSV met Ibrahim Afelley hun sterspeler kwijtraakten tijdens de transferperiode, vertrok bij FC Twente niemand. Sterker nog, de Tukkers versterkten zich zelfs met de Amerikaanse international Oguchi Onyewu. Een rondje langs prominenten met de vraag welke club straks de titel verovert.

Deel 3. Analist Jan van Halst, tevens manager algemene zaken bij FC Twente, verwacht niet veel van Ajax meer. De oud-speler van de club ziet de strijd tussen PSV en zijn werkgever gaan.

,,Ajax zou nog kunnen verrassen, maar dat verwacht ik niet. Ik ga ervan uit dat de titelstrijd tussen PSV en FC Twente gaat.”

,,PSV laat zien dat het verlies van Afellay uitstekend is opgevangen. Tegen FC Twente voor de beker hebben ze echt een heel goede wedstrijd gespeeld, vooral in de eerste helft. Je ziet het wel vaker als een sterspeler weg is. Dan staan anderen op. Dzsudzsák bijvoorbeeld zie je nu vrije trappen opeisen. De middenvelders voelen zich mogelijk bevrijd. Ik verwacht wat dat betreft veel van Bakkal.”

,,Twente heeft een uitgebalanceerde ploeg, ondanks vijf, zes mutaties afgelopen zomer. Het heeft een sterke as: Douglas en Wisgerhof achterin, Janssen en Brama op het middenveld en voorin de onvoorspelbare Ruiz die terug is na twee maanden en eigenlijk voor een soort nieuwe aankoop doorgaat.”

,,Ajax is twee kwaliteitsspelers kwijtgeraakt en heeft niemand terug. Nu is de selectie smal en jong. De geschiedenis heeft uitgewezen dat je daar last van krijgt. Ik vermoed dat het kampioenschap op de laatste speeldag wordt beslist. En dat kan leuk worden met Ajax-FC Twente en FC Groningen-PSV op het programma.”

Bron: AD