Ajax heeft enkele weken terug tevergeefs Jan van Halst gepolst voor de functie van technisch directeur. De geboren Utrechter blijft bij zijn standpunt. Het al dan niet afketsen van de terugkeer van Marco van Basten in de Arena brengt daar geen verandering in, zo vertelt Van Halst in gesprek met Voetbal International.

”Ik kan niet ontkennen dat ik gepolst ben voor een functie bij Ajax”, aldus Van Halst, afgelopen maand vertrokken als manager algemene zaken bij FC Twente. ”Door wie ik benaderd ben? Ik heb beloofd dat niet te vertellen, maar het was iemand uit de raad van commissarissen.”

Van Halst stelt een dienstverband bij Ajax, de club waar hij tussen 1999 en 2002 als speler onder contract stond, geen moment overwogen te hebben. “Dan zou ik moeten verhuizen en dat zie ik niet zitten. Daarnaast ben ik qua gevoel te veel betrokken geweest bij en gelieerd aan FC Twente.”

Overigens weet Van Halst, momenteel als analyticus verbonden aan de NOS en Eredivisie Live, ├╝berhaupt nog niet wat de toekomst brengt. ”Ik heb wel verschillende aanbiedingen gehad, maar heb nog geen keuze gemaakt. Dat kan nog wel even duren. Ik neig naar een functie in het bedrijfsleven.”