Donderdag kiest RTL wederom voor het uitzenden van de Europa Leaguewedstrijden van PSV en Ajax, tot ongenoegen van FC Twente. Net als tijdens de zestiende finales zendt RTL de wedstrijd van Ajax en niet die van Twente uit, zo meldt het AD. ,, Er wordt niet naar journalistiek gekeken, het is puur een commerciële keuze”, aldus Jan van Halst, manager algemene zaken van FC Twente.

Van Halst is ook ontevreden dat RTL 7 het terugduel tussen Ajax en Anderlecht uitzond, terwijl Ajax al met 3-0 voor stond. Hij had liever gezien dat de return tussen Twente en Rubin Kazan werd uitgezonden. Dat was volgens de analist een spannendere wedstrijd geweest. Des0ndanks keken er nog 1,3 miljoen mensen naar de return van Ajax en Anderlecht . De samenvatting van Twente werd door 714.000 kijkers gevolgd.

RTL 7-programmadirecteur Peter Lubbers verklaart de keuze. ,,Merken als Ajax, Feyenoord en PSV – in die volgorde – trekken nu eenmaal de meeste kijkers. Daar kijken we naar wat live-voetbal op prime time betreft. En daarom bedienen wij onze kijkers ook in die volgorde. En doe de eerste wedstrijd, dan doe je ook de tweede, daarin zijn we consistent.”

De wedstrijd tussen FC Twente en Zenit Sint Petersburg wordt uitgezonden op Eredivisie Live, waar Van Halst actief is als analist, en het Belgische Canvas. Op hetzelfde tijdstip zendt RTL de wedstrijd tussen Ajax en Spartak Moskou uit.