Willem van Hanegem heeft een hart voor Feyenoord, maar ondanks dat laat hij zijn zorgen blijken over Ajax. Hij baalt van de situatie binnen de Amsterdamse vereniging en weet vrijwel zeker dat de oorlog binnen de club invloed heeft op de selectie van de titelverdediger. “Ajax zit daarom op mentaal gebied, vrees ik, in een neerwaartse spiraal”, zegt Van Hanegem.

In zijn column op de website van het Algemeen Dagblad zegt De Kromme dat de spelers te vaak worden geconfronteerd met de bestuurlijke crisis. “Ik ben er van overtuigd dat de bestuursproblemen zijn weerslag op het team heeft. Die jongens mogen stoer roepen dat ze zich er niks van aantrekken, maar dat geloof ik niet. Net als ik worden zij er ook dagelijks mee geconfronteerd.”

Hij hoopt dat de problemen bij Ajax snel opgelost worden. “Het vreet aan spelers en maakt de irritatie over gewone voetbaldingen groter dan het hoeft te zijn. Ik bedoel, als je chagrijnig bent in een vrolijke omgeving raak je zo in een andere stellen. Maar loop je te balen in een omgeving waar veel ruzie is, dan krijg je het extra moeilijk. De Eredivisie heeft een vrolijk Ajax nodig.”