Willem van Hanegem heeft vandaag in het Algemeen Dagblad uitgehaald naar Ajax-trainer Frank de Boer. De oud-trainer van Feyenoord is het niet eens met de beslissingen die de Amsterdamse coach maakt. Als voorbeeld neemt hij het wisselbeleid van Frank de Boer omtrent Dimitry Bulykin. “Hij moest en zou die spits hebben en was er dolgelukkig mee toen die jongen vorige zomer overkwam. Nou, meer dan een pinchhitter werd hij niet.”

“Als die gozer nou toch in één wedstrijd in de basis had moeten staan, dan was het wel tegen FC Utrecht vorige week”, vertelt Van Hanegem maandag in het Algemeen Dagblad. “Maar nee, slechts de laatste twaalf minuten mocht hij meedoen. Zoiets kan, als zo’n type spits niet in het tactisch plan van een coach past. Maar uit tegen NAC, een ploeg die misschien wel net zo veel basisspelers moest missen als Ajax, staat Bulykin wél in de basis.”

“Dat begrijp ik dan dus niet. Hij maakte de 0-1, prima, maar wat waren dan de argumenten om hem zo lang op de bank te houden dit seizoen? Ik twijfel overigens niet aan De Boers kwaliteiten, hij gaat een grote worden misschien, maar ik vraag me af waarom hij rare beslissingen mag nemen terwijl een ander daarvoor in alle tv-programma’s kritiek krijgt.” Willem van Hanegem schrijft wekelijks een column voor het Algemeen Dagblad.