Zoals iedere week pakt het Algemeen Dagblad ook op deze maandag weer uit met de column van Willem van Hanegem. Het is bekend dat de oud-top voetballer geen fan is van Ajax, echter laat de Kromme zich vandaag wel erg kennen.

Van Hanegem: ”Ik geef toe, als je de wedstrijden volgt via FOX-tv, dan is dat irritant als je een andere club aanhangt dan Ajax. De studio’s van die zender staan nog net niet in de Arena, maar het scheelt niet veel. Ik ben er van overtuigd dat als je daar wilt werken, je eerst lid moet worden van de Ajax Supportersclub.”

Hij vervolgt zijn relaas: “Wanneer je die commentatoren hoort: het is allemaal zo verschrikkelijk irritant in het voordeel van Ajax. Bah. En als ze hun zondagse pak aanhebben, moet je helemaal uitkijken. Zo’n Jan van Halst, ik trek dat echt niet meer, dat gemaakte gedoe, dat ophemelen van de bovenliggende partij, verschrikkelijk.”

Uiteraard spreekt Van Hanegem in zijn column ook nog over Feyenoord echter springen zijn quotes over Ajax eruit. Willem van Hanegem zou Willem van Hanegem niet zijn als hij de lezers niet zou trakteren op een mooie afsluiter: “Heel jammer, deze seizoensstart, maar ze hebben gelukkig nog 32 wedstrijden om het goed te maken. Volgende week in Amsterdam bijvoorbeeld, dan spelen ze uit tegen FOX-tv.”

Wat vind jij van de uitspraken van Willem van Hanegem?