Benjamin van Leer is kritisch op zichzelf. De doelman wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan NAC Breda en stond zaterdagavond tegenover zijn ‘oud’-teamgenoten. “Deze wedstrijd had wel iets extra’s, maar groter dan dat wil ik het ook niet maken. Je gaat altijd de wedstrijden in om punten te pakken. Als dat niet lukt, dan baal je gewoon”, laat hij weten aan Voetbal International.

“Het bevalt me hier heel goed. Alleen de punten ontbreken hier nog”, vervolgt hij. “Natuurlijk is het verschil groot tussen Ajax en NAC, maar dat is ook logisch. Ajax heeft momenteel een enorm goede positie in de Champions League, ze hebben uit bij Bayern gelijk gespeeld en we staan met NAC nu laatste in de Eredivisie. Dus dan is het logisch dat er niveauverschil is.”

Kritisch

Van Leer keerde eind vorig seizoen terug van een zware knieblessure en werd voor meer speelminuten verhuurd aan NAC Breda. Over zijn eigen optredens dit seizoen is hij nog niet echt tevreden. “Als ik heel eerlijk naar mezelf toe ben, dan moet ik beter gaan spelen dan nu om terug te keren bij Ajax. Een carrière bestaat helaas niet alleen uit hoogte punten, maar ook uit mindere periodes. En ik wil niet zeggen dat ik nu per se een mindere periode heb, maar ik heb wel eens beter gespeeld. Naar dat niveau moet ik weer toe en daar werk ik keihard voor. Dat is het enige wat ik daarover kan zeggen.”

Ten Hag telt zegeningen na ‘zakelijke’ zege op NAC