Afgelopen zaterdag ging het goed mis voor de Oranje Leeuwinnen. In Rotterdam werd op Het Kasteel met 4-1 verloren van het Noorse team in de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Bij het Nederlands team begonnen Ajacieden Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman in de basis. Zeeman moest snel omschakelen vlak voor de wedstrijd, vanwege een blessure van Sherida Spitse kwam er een plek vrij op het middenveld.

Desiree van Lunteren, middenvelder bij Ajax, begon rechtsachterin en vertelt aan AmsterdamFM dat er bij haar persoonlijk geen sprake was van spanning. “Ik kwam het veld oplopen en dacht nu ga ik knallen. Ik moet gewoon rustig blijven aan de bal en mijn ding gaan doen.” Helaas was de bal weinig in het bezit van de Nederlandse vrouwen wat resulteerde in een 4-1 nederlaag. Plaatsing voor de Olympische Spelen lijkt nu verder weg dan ooit. “Je hebt het niet meer in eigen hand, wij moeten winnen van Zweden en dan ligt het eraan wat Noorwegen tegen Zwitserland doet. Zwitserland heeft al twee keer verloren en voor hun valt er dan ook nog weinig te halen.”

Er zit voor Van Lunteren en het Nederlands team niks anders op dan Zweden te verslaan. “Zweden is een beetje vergelijkbaar met Noorwegen qua spel. Ze hebben voorin een paar goede speelsters lopen dus we moeten het achterin gaan oppakken. Als ik mag spelen, dan ga ik weer knallen. Ik geef ons nog 35% kans op plaatsing voor Rio.”

Foto: ajaxheldinnen.nl