Veel mensen denken dat Feyenoord kansloos is tegen Ajax, wanneer het zondag op bezoek gaat in de Johan Cruijff ArenA voor de Klassieker. Robin van Persie denkt echter dat er best wat te halen valt in Amsterdam.

Sommigen vergelijken het huidige Ajax zelfs met de ploeg van 1995, maar dat gaat de routinier van Feyenoord te ver. “De hype, want dat het is nu volgens mij, dat sentiment dat het allemaal fantastisch is, daar ga ik persoonlijk niet in mee”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Ik heb de eerste helft tegen Benfica gezien. Een leuke wedstrijd. In de eerste vijf minuten zag ik al meteen drie echte kansen. Eentje voor Ajax. Twee voor Benfica.”

“Sowieso haal ik altijd mijn schouders op als ploegen als onklopbaar worden gezien. Dat gevoel heb ik slechts eenmaal in heel mijn loopbaan na afloop van een wedstrijd gehad. Dat was tegen het Barcelona van Pep Guardiola. Daar was simpelweg niets tegen te beginnen. Verder heb ik vrijwel altijd gevoeld dat er kansen waren, ook tegen topploegen. Wij hebben zwakke plekken, maar ook Ajax en PSV ook. En Manchester City ook.”

Ook onder Feyenoord-supporters is er weinig geloof in een overwinning. “Er staat voor ons trainingscomplex een jongen. Hij staat er elke dag en hij begon al vroeg in de week over Ajax. Dat hij er een beetje tegenop zag. Ik kan hem niet beloven dat wij winnen, maar waarom zouden wij op voorhand kansloos zijn? Dat gevoel heb ik helemaal niet. En de groep ook niet”, aldus Van Persie. “Wij moeten er in geloven en helemaal niet bezig zijn met het feit dat de mensen Ajax als favoriet zien. Noch met de resultaten uit het verleden. Ja, ik weet het. Onze laatste overwinning dateert alweer van 2005, maar het gaat om het nu. Terugkijken, daar hebben we als spelers niets aan.”

Feyenoord directie blokkeert toelaten uitfans bij Klassieker