Niet alleen Daley Blind mist volgende week ADO-thuis, ook Ricardo van Rhijn is geschorst voor de ontmoeting. Blind kreeg een terecht gele kaart door een te late tackle op een Vitessenaar. Van Rhijn daarentegen kreeg geel voor het ontvangen van een kopstoot van Piazón. De rechtsback in vorm voelt zich onrechtvaardig behandeld.

“De volgende keer moet ik maar vallen”, luidt het cynische antwoord van de balende back, die nu dus de mogelijke kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag moet missen. “Ik heb Kuipers gevraagd wat ik dan deed. Hij zei dat we onze hoofden tegen elkaar hadden. Dat klopt bij een kopstoot, inderdaad,” haalt hij de situatie nog eens voor de geest. Trainer Frank de Boer zei eerder nog dat de vierde man duidelijk doorgaf aan de arbiter dat er sprake was van een kopstoot. Dat maak de gele prent voor Ajax’ nummer 2 des te wranger.

“Het moge duidelijk zijn dat ik er graag bij was geweest. Ik ben hier heel erg ziek van, baal heel erg. Ik voel me klote.” Zondag kan Ajax dus voor de 33ste maal in de geschiedenis kampioen worden, maar het is wel afhankelijk van Feyenoord. Wint Ajax, dan is puntverlies bij de Rotterdammers noodzakelijk en zeker niet ondenkbaar. PSV-Feyenoord staat op het programma.