Ricardo van Rhijn speelde een uitstekende wedstrijd tegen FC Twente. Op het einde leek hij er helemaal doorheen te zitten en moest zelfs overgeven langs het veld. “Ik denk dat het een buikgriepje is”, zegt hij in gesprek met FOX Sports.

“Ik voelde het voor de wedstrijd al een beetje aankomen. Tijdens de twee helft kwam er na een aantal sprints iets uit mijn maag zeggen”, vervolgt hij. “Maar gelukkig is het er nu uit.”

De vleugelverdediger was overal te zien op het veld en droeg aanvallend ook een steentje bij. Zo creëerde hij met een sprintactie veel ruimte voor Bojan, die aanlegde voor de 3-0. Van Rhijn verkeert de laatste periode in goede vorm. “Dat gevoel heb ik de laatste tijd zeker. Ik kwam fris uit de winterstop. Een aantal wedstijden was wel wat minder, maar ik heb grotendeels voldoendes gescoord. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld en probeer die reeks door te zetten. Dit was denk ik mijn beste wedstrijd”, geeft hij aan.

Over de wedstrijd zelf was hij ook erg tevreden. Ajax speelde erg effectief, iets wat de laatste weken nog wel eens werd nagelaten. “Ik ben hartstikke blij dat de jongens het deze keer wel benutten. Dan zie je dat je de wedstrijd lekker uit kunt spelen. De uitslag is misschien ietwat geflatteerd, gezien de grote mogelijkheden die Twente ook heeft gehad.”

Van Rhijn wil nog niet praten over het vrijwel zekere kampioenschap. “Volgens mij zijn wij nog niet kampioen”, besluit hij.