Ajax staat een drukke transferperiode te wachten volgens verschillende media waaronder Voetbal International. Zo is Viktor Fischer dichtbij een overgang naar Middlesbrough, is er voor Arek Milik veel interesse en mogen Ricardo van Rhijn en Lerin Duarte volgens het voetbalblad gaan uitkijken naar een nieuwe club.

Er wordt de laatste weken vooral veel gesproken over een uitgaande transfer van Milik. De Poolse spits heeft veel belangstelling, maar zal niet voor het einde van het EK vertrekken. Daarbij komt dat er op dit moment nog niemand zich officieel heeft gemeld bij Marc Overmars. Waar door verschillende personen wel melding wordt gemaakt van interesse in de clubtopscorer van Ajax, blijft een officieel bod uit.

Naast de interesse voor basisspelers zal er ook het nodige gaan gebeuren rond de reservespelers. Een aantal Ajacieden die het afgelopen seizoen zijn verhuurd of nauwelijks aan spelen toe zijn gekomen, mogen uitkijken naar een nieuwe club. Onder hen Ricardo van Rhijn en Lerin Duarte. De rechtsback verloor in het begin van het seizoen de concurrentiestrijd met Kenny Tete en was in de winterstop nog dichtbij een overgang naar Galatasaray. Duarte werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan NAC Breda en komt, mede door de hevige concurrentiestrijd op het middenveld, niet meer in de plannen van de Amsterdamse club voor.

Naast het vertrek van een aantal spelers zet Ajax ook in op een aantal versterkingen. Dit zal vooralsnog blijven samenhangen met de verkoop van spelers. Het standpunt blijft daarin nog altijd hetzelfde: er moet eerst geld binnenkomen van uitgaande transfers, voordat er geld wordt geïnvesteerd in versterkingen.