De Klassieker is altijd een beladen duel. Morgen, wanneer Ajax op bezoek gaat bij Feyenoord, zal dit niet anders zijn. Ajax-rechtsback Ricardo van Rhijn kijkt uit naar de sfeer die in De Kuip zal hangen. Hij weet dat het een lastige wedstrijd gaat worden, maar kijkt uit naar het treffen. “Feyenoord uit is een geweldige wedstrijd om te mogen spelen.”

“Dat komt door de vijandige sfeer en de supporters die je voor en tijdens de wedstrijd voor van alles en nog wat uitmaken. Daar raak ik niet van onder de indruk. Integendeel, ik geniet er juist van en haal er een bepaalde kracht uit. Hoe harder ze gillen, hoe mooier het is,” aldus Van Rhijn tegen De Telegraaf. De jongeling maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. “Bij Ajax is goed momenteel niet meer goed genoeg. Elke wedstrijd wil ik het maximale uit mezelf halen.”

Van Rhijn hoopt dat Ajax de vorm van deze week mee kan nemen naar Rotterdam. Hij hoopt dat de Champions League-overwinning op Manchester City niet wordt zijn glans verliest door een nederlaag tegen Feyenoord. “Als je wint van de kampioen van Engeland, geeft dat vertrouwen. Dat moeten we tegen Feyenoord uitstralen. Wij zijn favoriet. Of we willen of niet, is dat altijd zo in Nederland.”