van rhijn
Ricardo van Rhijn

Met een 2-0 overwinning hervatte Ajax vrijdag moeizaam het seizoen. De tweede helft was van Ajax’ kant niet goed. Ajax kwam goed weg, besefte Ricardo van Rhijn. ”We speelden een redelijke eerste helft, maar na rust ging ons niveau een tandje omlaag. Na een uur spelen was de pijp bij iedereen al bijna leeg,” aldus de verdediger tegen NU.nl.

Volgens Van Rhijn was dat te wijten aan een gebrek aan frisheid. Trainer Frank de Boer gaf zelf ook al aan dat er wellicht te hard is getraind tijdens het trainingskamp in Qatar. Van Rhijn: ”Dat is wel een opvallend gegeven. Niet dat de trainingen per se te zwaar waren, maar we hebben wel twaalf dagen achter elkaar getraind. Ik denk dat we iets te weinig rust hebben gehad.”

Ook medespelers hadden het gevoel dat ze te weinig rust hebben gehad. ”We hadden het er direct na afloop in de kleedkamer al over. Heel wat jongens merkten dat ze het fysiek zwaar hadden. Dat zullen we dus aankaarten, want dat was één van de oorzaken dat het zo moeizaam ging.”

In de Klassieker van volgende week zullen de Ajacieden beter voor de dag moeten komen. ”Ik ben ervan overtuigd dat we dat ook zullen zijn. Het is nog acht dagen tot die wedstrijd. We moeten met de medische en technische staf goed overleggen hoe dit gekomen is en vervolgens zorgen dat we klaar zijn voor Feyenoord. Dan mogen er geen excuses meer zijn.”

Zelf vindt Van Rhijn dat Feyenoord een goede selectie heeft. “Zowel individueel als als team vind ik ze goed. Dat lieten ze eerder dit seizoen in De Kuip ook zien tegen ons. Maar een wedstrijd tegen Feyenoord geeft ons ook altijd een beetje extra kracht. Wanneer we winnen is dat een aardig tikkie voor hen, want ze staan al behoorlijk ver achter op PSV en ons. Je kunt je hand ervoor in het vuur steken dat er meer strijd zal worden geleverd dan tegen Groningen.” Ajax nieuws Ajax1.nl