Door de schorsing van Kenny Tete mocht ‘ervaren kracht’ Ricardo van Rhijn weer eens starten. De rechtsback gaf een mooie assist op Donny van de Beek, maar was vervolgens ook ongelukkig betrokken bij de gelijkmaker van Molde FK. Door het gelijke spel tegen Molde en omdat ook het duel Celtic-Fenerbache in evenwicht was, overwintert Ajax dit seizoen niet in Europa.

Net zoals zijn collega’s was Van Rhijn teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. ”We wisten dat de kans klein was, maar dat het nog wel mogelijk was. Daarom is het zo teleurstellend dat je zelf in eigen huis niet wint. Ik ben blij met mijn assist. Maar dat kleine succes wordt wel overschaduwd door het resultaat. Molde is een heel ervaren ploeg in het systeem dat ze spelen. Ze spelen heel compact en wij hadden moeite om daar doorheen te komen. We hebben vooral thuis te veel punten laten liggen. In Europa is het juist belangrijk om thuis voldoende punten te pakken en dat hebben wij nagelaten.”

In een poule met Fenerbache, Celtic en Molde FK is Ajax er dus niet in geslaagd zich te nestelen bij de eerste twee. Ondanks dat de Amsterdammers maar één keer verloren (Fenerbache uit, 1-0) haalden zij niet genoeg punten om plaatsing af te dwingen.