Ricardo van Rhijn speelde zondag voor het eerst dit seizoen de gehele negentig minuten. Ajax gaf tegen Roda JC een 0-2 voorsprong weg in de laatste minuut van de blessuretijd. Na afloop van het duel in Limburg sprak Ricardo van Rhijn met Ajax Life.

Van Rhijn baalde dat er weinig met zijn voorzetten gedaan werd. “Het is wel leuk als de bal daar komt, maar dan is het wel zaak dat er voldoende mankracht is om daar wat te creëren. En ook vanuit de tweede bal, als-ie eruit valt om daar weer aangesloten te staan. Ik hoop dat de meesten wel weten dat ik die bal aardig voor kan slingeren. Dan weet ik niet precies waaraan het ligt dat er geen mankracht is.”

De 2-1 neemt Van Rhijn gedeeltelijk voor eigen rekening. “Er is een x-aantal facetten waarbij het ook vooraf al misgaat. Natuurlijk is het zaak dat ik die voorzet eruit haal, dat is iets wat je wilt doen als back. Maar goed, je weet ook wel dat je van de honderd keer dat je één-tegen-één komt je niet honderd keer die voorzet eruit kunt halen.”