Donny van de Beek is blij met het winnen van de Klassieker. Niet alleen vanwege de rivaliteit, maar ook vanwege het vertrouwen dat de winst geeft aan de selectie. “Dit hadden we wel even nodig, denk ik. Dit is lekker voor ons zelfvertrouwen. Er is in dit seizoen nog niet veel leuks om te onthouden, maar deze kunnen we noteren”, zegt de 20-jarige middenvelder in gesprek met Ajax Life.

“Er is natuurlijk nog niets beslist, daarvoor is het nog veel te vroeg in het seizoen. We moeten in het spoor van PSV blijven. We zijn stappen aan het maken en moeten die blijven zetten. Je kunt beter vijf punten achterstand hebben dan acht, zoals Feyenoord nu”, vervolgt de Ajacied, die merkt dat het in het veld beter gaat met Ajax. “Het druk zetten gaat steeds beter, we maakten er ook een doelpunt uit trouwens. En het is heerlijk om Neres voor me te hebben, je kunt hem altijd diep sturen en hij is heel snel.”

Siem de Jong scoorde zondag de 1-3 in de Kuip en lijkt langzaam aan een concurrent te worden voor Van de Beek. Het talent maakt zich echter geen zorgen. “Siem doet het goed. Hij doet zijn ding, ik doe mijn ding. Dat is alleen maar prima, denk ik. Het is voor mij alleen maar meer reden om me te laten zien.”