© Proshots

Donny van de Beek scoorde zondag de eerste Ajax’ treffer tegen VVV Venlo. De middenvelder is blij dat de Amsterdammers hebben gedaan wat van ze werd gevraagd, winnen. “Vandaag telde er maar één ding en dat was winnen. Die tik van donderdag hakt er wel even in. Voor ons als spelers, de supporters en de club. Europees is iets extra’s, maar nu moeten we vol voor de beker en de landstitel gaan”, vertelt hij tegen FOX Sports.

“In de eerste helft was het heel moeizaam. In de tweede helft gingen we iets anders spelen en gelukkig kwam dat ons spel ten goede. Het was aanvallender natuurlijk met drie verdedigers en Frenkie schoof continue in, waardoor we makkelijker aan het voetballen kwamen”, looft het talent De Jong.

Ook Van de Beek werd gevraagd naar het slechte kunstgrasveld in Venlo. “Natuurlijk heb ik ook veel liever echt gras. Maar op dit moment kunnen we er niet zo veel meer aan veranderen. Het beste zou zijn als alle velden grasvelden zouden zijn. Het was vandaag wel lastiger voetballen. Normaal ligt de bal bijvoorbeeld direct klaar en nu moest je vaak de stuiter afwachten en inschatten. Hopelijk komen ze met een oplossing ervoor.”