Brian Vandenbussche, doelman van SC Heerenveen, gaat voor een overwinning tegen Ajax komende zondag. Zo meldt de Belg op de officiële website van de club. “We hebben vaker drie punten in de Arena gepakt. Ik wil winnen!” De doelman, die dit seizoen weer gaat voor een vaste plek onder de lat, vind dat de Frieze club een hecht team is dit seizoen en hoge ogen kan gaan gooien.

Tegen NEC verspeelde het team in de slotfase een overwinning, door na een 2-0 voorsprong met 2-2 gelijk te spelen. In Amsterdam willen ze dus gaan voor de volledige winst. Vandenbussche: “Wanneer we durven te voetballen maken we een kans. Dit is een wedstrijd opzich en voorin zijn we net zo goed als Ajax. Met onze kwaliteiten liggen er altijd mogelijkheden.” Ook Frank de Boer weet dat Ajax moet oppassen, vooral voor Luciano Narsingh en Bas Dost. Laatstgenoemde was afgelopen winter nog dicht bij een overstap naar Amsterdam.

Vorig seizoen won Ajax in eigen huis met 3-1 van de Heerenveners, in dat duel was Mounir El Hamdaoui de grote man. De aanvaller zal er niet bij zijn komende zondag, maar volgens Vandenbussche moet Heerenveen vooral opletten bij Miralem Sulejmani. De buitenspeler speelt inmiddels zijn derde seizoen in Amsterdam en hij begint eindelijk in een goede vorm te raken.

De onderlinge balans tussen Heerenveen en Ajax in Amsterdam is ruimschoots in het voordeel van de landskampioen. Toch is het voor Ajax een traditioneel lastig duel. Veertien keer won Ajax, twee keer werd er gelijkgespeeld en drie keer wonnen de Heerenveners. De laatste twee edities in de Amsterdam ArenA eindigden respectievelijk in een 3-1 en 5-1 overwinning voor Ajax.

Foto: afdb.nl ~ Oscar