Edwin van der Sar won met Ajax de Champions League in 1995, maar wordt niet echt warm of koud van een avondje Champions League: “Ik denk eerlijk gezegd nauwelijks meer aan dat jaar. Ik ben over het algemeen vrij rustig en oppervlakkig. Ik vind het belangrijk dat de mensen het naar hun zin hebben en ik kijk het aan”, vertelde hij aan Veronica voorafgaand aan het duel met AEK.

Waar Van der Sar rustig was, waren velen behoorlijk enthousiast voor dit duel: Ajax is eindelijk weer terug op het hoogste podium. Het duel met AEK was een goede start: er werd in de Johan Cruijff Arena een 3-0 zege geboekt. Het zal Van der Sar en Overmars goed doen, want hun keuze voor Erik ten Hag als trainer werd lange tijd belachelijk gemaakt en ook nu is er nog best wat kritiek.

“We hebben voor Erik gekozen voor de langere termijn, daar plukken we nu de vruchten van met elkaar. Bij Ajax sta je onder druk, dat geeft helemaal niks. Dat hoort erbij als je de grootste club bent van Nederland”, aldus de algemeen directeur.