Anderlecht begon dit weekend goed aan het seizoen. De 34-voudig Belgisch kampioen won de openingswedstrijd van het seizoen met 4-1 van Kortrijk. De basisopstelling was ten opzichte van vorig seizoen op acht plaatsen gewijzigd, onder andere met de doorstroom van een aantal jeugdspelers. Voor dat laatste neemt Anderlecht een voorbeeld aan Ajax, zo liet hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck na afloop aan RTBF weten.

“Ondanks de vele nieuwe spelers hebben we nog heel veel jonge spelers, die al veel van hun kwaliteiten hebben laten zien. Het doel van Anderlecht blijft ook dit seizoen het winnen van de titel. Daarvoor kan je kiezen om alleen met 30-jarigen te gaan spelen, maar dat kan Anderlecht niet doen.”

“Dat is niet de filosofie van de club”, vervolgt hij. “Ik ben blij dat de president van de club er ook zo over denkt. Ik ben er van overtuigd dat we meer talenten gaan laten doorstromen in het eerste. Anderlecht moet het Ajax van België zijn. Ook met de jeugdspelers moeten we strijden voor de titel.”