Bruno Varela werd vorig seizoen met Benfica aan Ajax gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Een paar maanden later maakte hij zelf de overstap naar Ajax.

“In het begin zei iedereen hetzelfde. Na de eerste wedstrijden, wij speelden thuis tegen Bayern en Ajax tegen AEK, spraken we met onze managers. Zij zeiden: “Bayern is de grote ploeg, maar je moet Ajax zien spelen. Ze zijn zo goed aan de bal. Als ze de bal kwijt zijn, zetten ze veel druk. De spelers hebben veel kwaliteiten en ze bouwen altijd van achteruit op”, vertelt hij bij Inside Ajax over de groepsfase van de Champions League.

“Voor het duel tegen Ajax bekeken we wat beelden van hen. Ik dacht: wow, ze zijn echt heel goed”, aldus de doelman. Even later kreeg hij te horen dat hij zelf bij Ajax kon haan spelen, wat hij maar moeilijk kon geloven: “Ik zei dat het onmogelijk was. Mijn agent zei: “Het is mogelijk, Ajax wil je hebben en we zijn in gesprek.” En ik zei: “Natuurlijk! Waar moet ik tekenen?” Toen regelden ze alles. Ik was echt heel verrast en blij tegelijk.”