Bruno Varela is inmiddels een paar weken in Amsterdam en begint zijn weg een beetje te vinden, al heeft hij op dit moment nog geen huis: “Ik zie Lisandro Magallán vaak, we zitten in hetzelfde hotel. We zijn vaak samen en eten samen. Ik praat ook veel met Nico, door de taal en David uiteraard. Ik ben wel hard op zoek naar een huis. Zodra ik een huis heb, komen mijn vriendin en kind ook hierheen”, vertelt de doelman aan AT5.

Ondertussen doet hij zijn best om een beetje Nederland te leren: “Ik ken nu 4 woorden, maar ik wil er nog meer leren. Ik ken nu dankjewel, alsjeblieft, goedemorgen en tot morgen”, aldus een lachende Varela.

Vlak voor het einde van de winterse transferperiode werd Varela op huurbasis naar Ajax gehaald, als tweede doelman achter Andre Onana. Ajax heeft ook een optie tot koop. Maar veel minuten maken, is voor hem niet het belangrijkste dit seizoen: “Voor mij is het seizoen pas geslaagd als Ajax kampioen wordt. Dat is belangrijk voor de club en de spelers, ongeacht wie er speelt. We willen allemaal het beste voor de club. Of ik nou wel of niet speel, ik ga heel hard trainen. Kampioen worden staat op nummer één.”