De wedstrijd tegen Celtic zal Donny van de Beek niet snel vergeten. De middenvelder maakte in het Europa League-duel zijn debuut voor Ajax en zag zijn teamgenoot Vaclav Cerny voor het beslissende doelpunt tekenen. “Cerny en ik komen er met een 1-1 stand in en de wedstrijd gaat op en neer. Dan droom je er alleen maar van dat je uiteindelijk met 2-1 wint en dat gebeurt ook. Daar ben ik dan helemaal blij mee”, vertelt de 18-jarige aan Ajax TV. “Hetgeen waar je van droomt komt gewoon uit. Toen die 2-1 viel was het helemaal geweldig.”

Voor Van de Beek was het geen verrassing dat hij mocht debuteren. “Ik moest iets na rust warmlopen. Toen dacht ik wel dat hij mij in zou brengen. Ik heb een goede warming-up gedaan en mocht invallen. Dan gaat er wel even iets door je heen. Dat is een fantastisch gevoel.”

Zelf is hij best tevreden over zijn eerste minuten in het eerste elftal. “Ik denk dat ik wel een redelijke invalbeurt heb gemaakt. Ik heb goed mijn duels gepakt. Het was natuurlijk lastig invallen want de wedstrijd ging continu heen en weer. Maar ik denk dat ik dat prima gedaan heb.”

Debuteren op Celtic Park is niet voor iedereen weggelegd. “Mijn competitiedebuut heb ik nog niet gemaakt. Maar hier uit bij Celtic is eigenlijk wel een van de mooiste debuten die je kan maken.” Zijn debuut tegen Celtic linkt Van de Beek aan een mooi verhaal. “Toen ik zes jaar was ging ik voor het eerst met mijn vader naar de Arena. Het was een fantastische sfeer want Ajax speelde thuis tegen Celtic. Toen zei ik tegen mijn vader dat ik dat ook graag wilde Het is misschien puur toeval dat het precies nu is gebeurd, maar dat zijn mooie dingen.”

Van de Beek was naast zijn debuut en de winst ook blij voor Cerny. “Dat je teamgenoot de 2-1 binnenschiet is natuurlijk fantastisch voor hem. Ik ben heel trots op hem dat hij het doelpunt maakt.”