Mike van der Hoorn heeft de laatste jaren veel kritiek over zich heen gekregen. De centrale verdediger veroverde dit seizoen, mede door de blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald, een basisplaats en maakte indruk. Tijd om de critici uit te lachen met de schaal? Als het aan Van der Hoorn ligt wel, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Zo werkt het toch? Als mensen je eerst uitlachen en je presteert daarna iets, heb je toch het recht om als laatste te lachen?”

“Ik zou liegen als ik zeg dat de kritiek in de eerste jaren bij Ajax mij niets heeft gedaan. Zo zit een mens toch in elkaar?”, vervolgt de verdediger, die een erg bewogen seizoen doormaakte.

In het begin van het seizoen was hij nog vooral bankzitter. In de tweede seizoenshelft wist de verdediger indruk te maken en liet hij zien waarom Ajax-trainer Frank de Boer hem niet kwijt wilde raken in de winterstop. “In eerste instantie vreugde hoor. Pure vreugde. Dit zou ook echt míjn titel worden. Twee jaar terug speelde ik nauwelijks. Dat voelt toch anders.”