© Proshots

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft nog geen enkel idee wat er gaat gebeuren met de verbannen Ajax-middenvelder Nemanja Gudelj. De Serviër gaf een aantal weken geleden aan het niet meer op te kunnen brengen om op de bank plaats te nemen en sindsdien is de middenvelder niet meer in actie gekomen. Van der Sar spreekt bij AT5 over een ‘aparte situatie’.

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt, terwijl ik toch ook zelf behoorlijk lang heb gevoetbald”, zo zegt de directeur, die zelf een paar weken geleden nog sprak met de Serviër. “Hij bleef bij zijn standpunt. Nu komt de winterstop er aan, dus we moeten dan maar zien hoe dat loopt. Maar ik ben er geen voorstander van om hem heel makkelijk te laten gaan. Ja, hij vertegenwoordigt een bepaalde transferwaarde. Je tekent voor een bepaalde periode en dan wordt er van je verwacht dat je bepaalde arbeid levert. Maar in niemands contract staat dat je vast in het eerste speelt”, aldus Van der Sar.

“Ik kan dat soort gedrag niet zo goed plaatsen”, zegt de directeur over het feit dat meerdere spelers zich recentelijk beklaagden over het gebrek aan speeltijd. “Ik was zelf altijd heel bij om voor een club te spelen. Ik heb mijn carrière opgebouwd. Tegenwoordig gaat het allemaal veel sneller, er liggen hele plannen klaar voor iedereen. Dat je na vier, vijf jaar een stap wil maken snap ik heel goed. Maar dat je het na de eerste de beste tegenslag moeilijk gaat vinden, vind ik moeilijk te verkroppen.”