Edwin van der Sar hoopt dat Ajax zondag voor de 34e keer landskampioen gaat worden. De directeur marketing spreekt lovend over alle spelers en noemt de mogelijke titel ‘het kampioenschap van het collectief’. “We hebben achter de schermen de afgelopen anderhalve week met een projectgroep alle randzaken en de organisatie voor een mogelijke huldiging en aanverwante festiviteiten voorbereid. Maar alles valt en staat vanzelfsprekend met het resultaat op de laatste speeldag. Als het uitpakt zoals ik hoop zal het goede gevoel overheersen na het seizoen 2015-‘16”, schrijft Van der Sar in zijn column in De Telegraaf.

Ondanks het mogelijke kampioenschap was er in het begin van het seizoen een grote teleurstelling: de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. De voormalig doelman van Ajax vindt dat de spelers het in de loop van het seizoen goed hebben opgepakt en zich goed hebben ontwikkeld. “De ontwikkeling van veel spelers maakt je weer vrolijk. Kijk naar Younes, die vrij onbekend was, naar de doorbraak van Tete en Riedewald, naar Cerny en Van de Beek die uit de nieuwe opleidingsmethoden naar boven zijn gekomen, naar de manier waarop Gudelj zijn ervaring en specifieke kwaliteiten heeft ingebracht en naar Van der Hoorn en Viergever, die hebben bewezen wat wij intern al lang wisten: dat ze moeiteloos in de defensie kunnen worden gezet. Als we kampioen worden is deze titel van het collectief.”

“Met het vastleggen van Patrick Kluivert, John Heitinga en Richard Knopper als trainers voor de jeugdopleiding van Ajax is duidelijk gemaakt hoe belangrijk wij het vinden om het DNA van de club te behouden”, vervolgt Van der Sar. “John Heitinga kiest voor hetzelfde traject als Frank de Boer, die ook bij de pupillen in de onderbouw begon. Een mooi traject, waarbij hij zich kan ontwikkelen en kan bewijzen dat hij ook dit in de vingers heeft.”