© Proshots

Donny van de Beek kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. De middenvelder ziet kansen voor zichzelf na het vertrek van Davy Klaassen naar Everton. “Ik heb zeker zin in het nieuwe seizoen, Vorig seizoen natuurlijk een mooi jaar gehad, alleen zonder prijzen. We hopen dat nu weer te gaan doen alleen dan met prijzen. We willen uiteraard kampioen worden en de Champions League halen. Dat laatste is voor nu het belangrijkste doel”, vertelt het 20-jarige talent in gesprek met Ajax TV.

“Davy heeft het fantastisch gedaan voor Ajax en gaat als een hele grote speler hier weg. Ik hoop dat hij het heel goed gaat doen daar. Voor mij liggen er nu kansen natuurlijk”, vervolgt Van de Beek over het vertrek van Klaassen. “Ik heb afgelopen vakantie hetzelfde gedaan als altijd. Niet overdreven getraind, maar er wel voor gezorgd dat ik fit kan beginnen. Ik hoop dat ik Davy’s plek kan overnemen. Mijn doel is om basisspeler te worden. Dat zou wel heel erg mooi zijn, ja.”

Met Marcel Keizer heeft Ajax een nieuwe hoofdtrainer. Volgens de middenvelder zal er niet veel gaan veranderen de komende tijd. “Ik ken hem aardig goed, want ik heb onder hem bij Jong gespeeld. En daar viel hij goed op door mooie resultaten en goed spel. Hij is niet heel verschillend met Bosz. In de kleine dingen wel, met een iets andere speelwijze. Maar ik denk niet dat er een groot verschil in zit. Ik hoop hem te kunnen overtuigen van een basisplaats. Daar ga ik wel voor. Ik geloof ook dat die kansen gaan komen. Ik ben heel gretig.”