Donny van de Beek scoorde zondag zijn eerste doelpunt in een Klassieker. De talentvolle middenvelder kijkt al met al tevreden terug op de wedstrijd. “Ik denk dat we eigenlijk de hele wedstrijd onder controle hadden. Op één momentje na in de eerste helft. Dat was een geweldige redding van André. Maar buiten dat hebben we het goed uitgespeeld en was het een verdiende overwinning. Op zich hadden er nog wel wat goals bij gekund”, vertelt de Ajacied in gesprek met Ajax TV.

Eerste Klassieker-goal

“De 1-0 viel op een fijn moment voor ons. Want daarna viel het helemaal onze kant op. Ik wist dat Jones veel ruimte tussen zijn benen laat en ik dacht voor de wedstrijd als ik een keer een kans krijg één-op-één dan probeer ik dat. En ja, hij ging er goed in”, blikt een lachende en trotse Van de Beek terug op zijn doelpunt. “Het gevoel nadat je scoort in een Klassieker, heerlijk man! Dit zijn de mooiste wedstrijden. Het resultaat is het belangrijkste, maar als je dan een goal mag mee pikken is dat genieten.”

Tagliafico

Van de Beek kreeg de bal op aangeven van Nico Tagliafico. De Argentijn werd verkozen tot Ajacied van de wedstrijd. “Ik zei het vorig week ook al ergens. Hij kan heel goed voetballen en is verdedigend ook erg sterk. Hij is absoluut een aanwinst voor ons.”

Start van 2018

Ajax begint zodoende met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft. Iets wat belangrijk is voor de spelersgroep. “We konden natuurlijk een hele mooie stap zetten. Ook voor de trainer, die zijn eerste officiële wedstrijd coachte. Het is nu een goed begin voor hem. Het is gewoon ontzettend belangrijk om goed te starten. Dat is lekker, maar volgende week wacht Utrecht. Dat is ook gewoon weer een goede tegenstander.”

Bekijk het interview: