Het was al even bekend, maar vandaag was het officiële moment daar: Donny van de Beek heeft zijn contract verlengd tot medio 2022. De 20-jarige Ajacied is trots op zijn contractverlenging. “Het voelt heel goed. Dit geeft hartstikke veel vertrouwen en ik ben er heel erg blij mee. Dit is de juiste keuze en het is een hele mooie dag. We kunnen hier iets moois gaan neerzetten met elkaar. Ik hoop daar onderdeel van te kunnen zijn”, zegt het talent voor de camera van Ajax TV.

Kampioen worden

“Voor dit seizoen is er maar één ding dat telt en dat is kampioen worden. Het maakt niet uit hoe, maar het gaat gebeuren”, vervolgt hij. Eerder tekenden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt al bij in Amsterdam. “Dat leeft wel bij ons. Daar hebben we het natuurlijk met elkaar over gehad. We kunnen natuurlijk een mooie kern gaan vormen. We zijn allemaal heel getalenteerd en dan is het fantastisch als je met Ajax successen kan behalen. Daar hebben we het zeker in de groep over gehad, ja. We willen doorgroeien als groep, dat is ook een doel. We zullen allemaal heel hard moeten blijven werken om continue te blijven ontwikkelen. Om er te komen is één, maar om er dan ook op goed niveau te blijven is een tweede. Dat is misschien nog wel het moeilijkst. Daar moeten we voor gaan zorgen en we moeten gaan zorgen dat we belangrijk worden.”

Tiende seizoen

Van de Beek is inmiddels al bezig aan zijn tiende seizoen bij Ajax. Iets waar de middenvelder erg trots op is. “Dit is mijn tiende seizoen bij Ajax. Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad en als jeugdspeler heb je maar één doel en dat is het eerste halen. Dat is nu gelukt en nu komen er steeds meer doelen bij. En dat is onder andere kampioen worden, want dat heb ik nog niet bereikt in het eerste. Ik heb het vaak genoeg gedroomd, maar of dat dan ook uit zou komen weet je natuurlijk nooit van te voren. Ik heb er heel veel voor gedaan. Zonder mijn familie, vrienden en iedereen die mij steunt was het niet gelukt. Die hebben mij ook in moeilijke periodes gesteund en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor. Daardoor sta ik op dit moment ook waar ik nu sta. Je wilt natuurlijk altijd meer, maar dit is heel mooi.”

Bekijk het interview