© Proshots

Ajax heeft zojuist bekendgemaakt dat Marcel Keizer de nieuwe hoofdtrainer van de club gaat worden. Edwin van der Sar reageert op de clubsite op de aanstelling van Keizer. “Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het Technisch Hart de geschikte kandidaat.”

“Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainers uit de eigen organisatie aangesteld. De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht. Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf”, vervolgt de Algemeen Directeur.

“Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem. Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt.”