In de groepsfase van de Champions League speelde Ajax twee keer in het uittenue tegen Benfica. Dat was iets waar Edwin van der Sar flink van baalde, zo laat hij weten in de Ajax Podcast. “Dat was ook voor ons wel een dieptepunt in de Champions League. Je wilt het Ajax-shirt over de buis hebben. We zijn zo blij dat we in de Champions League spelen en dat we goed speelden, dan wil je het mooie wit-rood-wit op alle schermen zien. We hebben alles geprobeerd, maar het tweede shirt van Benfica leek te veel op ons shirt. Dus op die manier kon het niet anders helaas.”

Een derde tenue behoort tot de mogelijkheden en de algemeen directeur laat vaag doorschemeren dat die er ook aan zit te komen. “Het kan zomaar zijn dat het gaat gebeuren binnenkort.”

Adidas

Van der Sar vertelt ook over de relatie van Ajax met Adidas en hoe zo’n uitshirt precies tot stand komt. “We hebben een hele goede relatie met Adidas en met een aantal mensen bekijken we dat ieder jaar. Adidas is al vele jaren onze sponsor. We hebben het afgelopen jaar na echt goede onderhandelingen een heel mooi traject ingezet. We hebben de deal met zes jaar weten te verlengen. We hebben een goede connectie met ze en daar zijn we heel blij mee. In Duitsland zitten hele goede mensen die shirts ontwerpen. Dat shirt ontwerpen ze soms al ruim 19 maanden van te voren, dus ze maken niet alleen het ontwerp voor komend seizoen maar ook van dat seizoen daarna bijvoorbeeld. Het nieuwe uitshirt is een groot succes en we hebben direct na de wedstrijd tegen De Graafschap al aantallen moeten bij bestellen. Die aantallen bespreek je ook al veel maanden van te voren. Daar hebben we ons destijds een beetje op verkeken en nu flink grote aantallen thuisshirts en uitshirts moeten bij bestellen.”

Dolgelukkige Álvarez: ‘Geen seconde over nagedacht om naar een andere club te gaan’