De rechtbank van Haarlem wacht vanmiddag een invasie rond het kort geding dat Johan Cruijff en tien jeugdtrainers van Ajax hebben aangespannen tegen Ajax NV. Inmiddels is het aantal eisers van elf uitgebreid naar veertien.

Naast Cruijff, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ronald de Boer, Bryan Roy John Bosman, Jaap Stam, Marc Overmars, Michel Kreek, Dean Gorré, Orlando Trustfull hebben ook Ruben Jongkind (looptrainer), Derk de Kloet (mental coach) en manager Lydia Fritz-van der Moot zich achter het kort geding geschaard.

Naast de eisers wordt in Haarlem ook een toeloop verwacht van media en Ajax-fans. Met het kort geding wil de groep Ajacieden de beoogde benoeming van Van Gaal als algemeen directeur terugdraaien, evenals de aanstelling van Blind als technisch directeur ad interim en Sturkenboom als algemeen directeur ad interim.

“De zaak is niet aangespannen tegen deze drie heren, maar tegen de vier overige commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer”, aldus arbeidsrechtspecialist Mirjam De Blécourt en vennootschapsrechtspecialist Mike Jansen in De Telegraaf.

Ook Ajax1.nl is vertegenwoordigd vanmiddag.