Ajax nam deze zomer afscheid van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, maar de gevreesde leegloop leek lange tijd uit te blijven. Toch moeten de Amsterdammers nu alsnog vrezen voor het vertrek van een aantal dragende krachten. Lasse Schöne staat op het punt te vertrekken naar Genoa, Donny van de Beek wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en ook Hakim Ziyech en David Neres zouden deze zomer nog wel eens kunnen gaan vertrekken uit Amsterdam.

Braziliaanse media meldden onlangs dat David Neres op het punt stond om zijn contract bij Ajax te verlengen, maar het Algemeen Dagblad meldt dinsdag dat er het een en ander op gang aan het komen is rond de aanvaller. Om welke clubs het gaat is nog onduidelijk, maar eerder legde Atlético Madrid naar verluidt al een bod neer voor de Braziliaans international en ook Manchester United zou geïnteresseerd zijn. Neres, die zelf eerder aangaf dat zijn toekomst bij Ajax lag, zou nu in principe wel open staan voor een nieuwe club.

Ziyech kon vorige maand nog kiezen voor een stap naar Sevilla, maar zag in de Spaanse club geen verbetering te opzichte van Ajax. De echte top leek echter niet geïnteresseerd in de Marokkaanse spelmaker, die voor 35 miljoen euro op te pikken is, totdat Bayern München opeens om de hoek kwam kijken. Volgens BILD en het AD is Ziyech een van de opties om komend seizoen de aanval te versterken.