Derk Boerrigter zou als wekelijkse uitblinker van RKC Waalwijk nadrukkelijk worden gevolgd door verschillende clubs uit de Nederlandse eredivisie, zo schrijft De Telegraaf. De linksbuiten speelde van 2005 tot 2007 voor Ajax, maar kwam in die tijd geen enkele keer uit voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Boerrigter bleef hangen in de jeugd en werd verhuurd aan Haarlem. Later vertrok het jeugdige talent naar FC Zwolle om via goede optredens aldaar uit te komen bij zijn huidige club in de Jupiler League.

In de afgelopen maanden zou Ajax al nagedacht hebben of zelfs pogingen hebben ondernomen om de oud-Ajacied terug te halen naar Amsterdam. Martin Jol, toen nog hoofdtrainer, zag in Boerrigter de “klassieke linksbuiten” die zijn team nog miste. Ondertussen speelt Boerrigter nog altijd in Waalwijk bij RKC, waarmee hij afgelopen dinsdag een vrijwel perfecte wedstrijd speelde tegen Noordwijk in de halve finale die werd gewonnen met 6-0.

„Ze bellen me regelmatig, maar voorlopig speel ik in de Jupiler League en daar kan ik niets aan veranderen”,vertelde Boerrigter aan het einde van de wedstrijd in het bekertoernooi. „Hopelijk loten we thuis. Dan gaat het publiek er achter staan en kunnen we misschien voor een stunt zorgen.  Technisch directeur Mohammed Allach gaat er vanuit dat Boerrigter gewoon in Waalwijk blijft. „Halverwege het seizoen laten we niet een van onze beste spelers gaan.”