In aanloop naar Ajax – FC Groningen kampt Frank de Boer met een aantal vraagtekens. De trainer van Ajax zit met name dun in zijn verdedigers en zag donderdag tijdens de training ook Vurnon Anita voortijdig afhaken met hamstringklachten. Daar tegenover stond de aanwezigheid van twee talentvolle verdedigers uit de jeugdopleiding: Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn.

Voor Nicolai Boilesen was het donderdag zijn eerste volwaardige training met de A-selectie sinds zijn debuut tegen Heracles Almelo. De 19-jarige Deen, twee dagen jonger dan zijn landgenoot Christian Eriksen, behoorde samen met Oleguer, André Ooijer, Jan Vertonghen en Ricardo van Rhijn (Jong Ajax) tot de verdedigers tijdens het partijspel. Vaste waarden Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld en Daley Blind trainden apart en ontbraken derhalve bij de groep.

Door de afwezigheid van Alderweireld (bovenbeen), Van der Wiel (bovenbeen) en Blind werden meteen de defensieve problemen van Ajax duidelijk. Ook Vurnon Anita moest de training uit voorzorg voortijdig verlaten. Vanwege lichte hamstringklachten wilde Anita geen risico nemen op weg naar het thuisduel met Groningen. Zowel voor Van der Wiel als Anita geldt dat de komende dagen duidelijk zal worden of Frank de Boer zondag een beroep ze kan doen.

Lorenzo Ebecilio (hamstring) werkt eveneens hard aan zijn herstel. De vleugelaanvaller van Ajax viel afgelopen zondag tegen Heracles geblesseerd uit en hoopt op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen Groningen. Voor de overige geblesseerden komt Ajax – Groningen nog te vroeg. Zo meldt Ajax.

Zoals altijd trok de openbare training veel bekijks. Van de ereleden Piet Keizer en Sjaak Swart tot supporters uit het hele land. Ook de meiden van FC Fabulous waren aanwezig. Hun aanwezigheid trok, niet in de laatste plaats door hun opvallende roze outfits, de aandacht op de Toekomst. Het vrouwenteam zamelt geld in voor de campagne ‘Because I am a Girl’ van Plan Nederland en probeerde in hun vrolijke uitdossing op te vallen. Iets dat ruimschoots lukte. Als ‘bonus’ gingen ze na afloop met alle Ajacieden op de foto.