Ajax heeft zondag uitstekende zaken gedaan in Rotterdam. In een slordige Klassieker bogen de Amsterdammers een achterstand om in een 2-1 voorsprong, om deze hierna niet meer op het spel te zetten. De vierde landstitel op rij komt hierdoor wel erg dichtbij: achtervolger FC Twente staat op acht punten achterstand.

Door het gelijkspel van FC Twente tegen FC Utrecht wist Frank de Boer dat zijn ploeg uitstekende zaken zou doen bij een overwinning in de Kuip. De Klassieker was voor Feyenoord echter de laatste mogelijkheid om nog een rol te kunnen spelen in de titelstrijd, en dus startten beide elftallen scherp aan het duel. Na een aantal dreigende situaties was het Feyenoord dat de eerste echte kans kreeg. Lex Immers kreeg een afvallende bal panklaar voor zijn voeten in het strafschopgebied, maar maaide wild over en verzuimde zo om zijn tiende competitietreffer te maken.

De thuisploeg was gevaarlijk bij standaardsituaties, terwijl Ajax geen uitgespeelde mogelijkheden wist te creëren. Na een lange bal kreeg Immers de bal niet onder controle, maar Graziano Pelle was wel alert. Zijn schot kon echter net gekeerd worden door Jasper Cillessen. Ronald Koeman gaf van tevoren aan veel druk te willen zetten, maar dit lukte zijn ploeg niet echt in de eerste helft. De Rotterdam kwamen echter wel op voorsprong. Op het moment dat Ajax met tien man op het veld stond door een blessurebehandeling voor Niklas Moisander, sloeg de nummer vier van de Eredivisie toe. Bruno Martins Indi zette goed voor en zoals zo vaak bracht aanvoerder Pelle zijn team op voorsprong.

Nog voor rust was de stand echter weer gelijk. Ricardo Kishna, die zijn basisdebuut beleefde, speelde een hoofdrol bij de goal. De aanvaller nam de bal dreigend mee op de rechterflank, snelde voorbij Martins Indi en zette hard voor. Invaller Kolbeinn Sigthórsson (Bojan viel geblesseerd uit) was als een echte spits naar de eerste paal gesprint en kwam daar precies op tijd aan om de 1-1 binnen te tikken.

Vlak na rust kwam Ajax bijna op voorsprong. Davy Klaassen nam een lange bal goed mee op rechts, keek goed naar het doel en ramde met buitenkant rechts snoeihard op de verre paal. De irritaties namen hierna toein het veld, met overtredingen over en weer als gevolg. Het kwam het voetbal niet ten goede, want slordigheid aan beide kanten kenmerkte het begin van de tweede helft. Na een uur spelen kreeg Immers weer een goede kans, maar zijn kopbal na een voorzet was niet hard genoeg om Cillessen in de problemen te brengen. Siem de Jong overkwam enkele minuten later aan de overkant hetzelfde.

Hoewel echt grote mogelijkheden uitbleven, was Feyenoord wel de bovenliggende partij. Ajax kwam maar spaarzaam aan voetballen toe, maar kwam vanuit het niets toch op voorsprong. Een hoekschop van de Amsterdammers bleef hangen in het strafschopgebied en Joël Veltman maakte hier van dichtbij handig gebruik van. Een offensief van Feyenoord kwam hierna maar niet van de grond. De Rotterdammers waren al vanaf de 1-1 de kluts kwijt, en Ajax deed na de voorsprong zijn best om de wedstrijd dood te maken. Ook het publiek leek het in de slotfase wel te geloven. Ajax zet door de zege de concurrenten op minstens acht punten achterstand en lijkt probleemloos op de vierde achtereenvolgende landstitel af te stevenen.