© Proshots

Joël Veltman richt zich volledig op de rechtsbackpositie. De verdediger wil zich op die plek verder ontwikkelen, zo laat hij weten aan Voetbal International. “Een paar weken voor de winterstop heb ik de knop omgezet: rechtsback is mijn positie. Daar speel ik nu al langere tijd bij Ajax en heb ik ook minuten gemaakt in Oranje. Daarvoor ging het nog weleens over lievelingspositie en meer van dat soort zaken, maar dat is nu niet meer aan de orde. Ik voel dat er nog veel rek in zit en wil me als rechtsback verder ontwikkelen.”

Zondag start voor Ajax de achtervolging op nummer één Feyenoord. De Rotterdammers staan nu nog vijf punten boven Ajax. “We mogen geen steken laten vallen, dat is duidelijk. Het gevoel is goed bij ons en dat moeten we zondag laten zien. Alleen Riechedly Bazoer is weg. En Nemanja Gudelj dan, maar die trainde al enige tijd niet meer mee. Er is nog niemand bijgekomen.”

De vraag is of dat nog gaat gebeuren. Peter Bosz gaf op de persconferentie aan dat er alleen iemand zal worden aangetrokken als hij ook in het plaatje past. “Het is niet zo dat ik me er heel erg mee bezig houd, het is aan de club. Wel is het dat ik er de afgelopen weken van uit ben gegaan dat er nog iets zou gaan gebeuren. Vooral op de flanken voorin is het wel heel dun bezet allemaal, nu Bertrand Traoré naar de Afrika Cup is en Václav Cerny geblesseerd is”, besluit Veltman.