Joël Veltman kan goed begrijpen dat de supporters van Ajax niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Ondanks het ongenoegen bij de supporters, staat de Amsterdamse ploeg al wel het gehele seizoen op plek één. “Ik heb twee echt grote kansen geteld. Dat is niet genoeg”, zegt de verdediger in gesprek met Nu.nl over het afgelopen duel met Heracles Almelo.

Tegen de club uit Twente werd er doelpuntloos gelijkgespeeld. “Als een aanvaller een loopactie maakt, dan mogen we die best belonen door de lange bal te spelen”, aldus de mandekker, “zondag tegen Roda JC moeten we dat af en toe ook gewoon doen.” Ook geeft Veltman aan dat de ploeg opportunistischer moet spelen. Tegen Heracles leverde dat het laatste kwartier immers nog een doelpoging op: “Als je hem meteen diep kunt geven, waarom zou je dat dan niet doen?” De verdediger kan heel goed begrijpen dat de supporters, bij vlagen, morren: “Bij Ajax moeten de uitslagen én het spel goed zijn. De uitslagen zijn dit seizoen in de eredivisie redelijk goed, maar het spel moet beter.”

Door de blessure van Tete speelde Veltman de afgelopen wedstrijden rechtsback, ook kreeg hij door de afwezigheid van Klaassen de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. Als rechtsback komt de 24-jarige verdediger in andere situaties terecht: “Ik kom daardoor meer in de één-tegen-één-duels en daar wil ik ook aan werken. Dat is het pure verdedigen.”