Ajax verzuimde zondag om de koppositie in de Eredivisie vast te houden. In de laatste minuut van de verlenging incasseerden de Amsterdammers de gelijkmaker, waardoor het nu één punt achterstaat op PSV. Joel Veltman baalt van het weggeven van de koppositie. “Dit komt heel hard aan. Het is weliswaar de laatste minuut, maar dat maakt niet zoveel uit. Je hebt dan geen tijd meer om het te repareren. Ik moet de beelden nog terugzien, maar volgens mij was het niet eens een corner. Maar goed, we moeten natuurlijk niet zo door blijven gaan. We moeten wel resultaten halen. Bij Ajax wil je resultaten en goed spel zien. Voor deze wedstrijd waren die resultaten nog wel redelijk, maar nu is het spel niet goed en het resultaat al helemaal niet”, blikt Veltman met Ajax TV terug.

“Als er een antwoord was dan was het vandaag wel beter gegaan”, vervolgt de verdediger. “We praten er veel over en kijken veel beelden terug, maar het begint bij de mentaliteit. Ik ben altijd iemand die er vol voor wil gaan, daar begint het bij. Daarna kom je pas aan voetballen toe. Maar als dat schort dan kom je moeilijk in een lekker spel terecht. Het is nu vooral de wedstrijd die hard aankomt. Als je kijkt naar het verleden dan zijn we goed in het jagen op de nummer één, maar we hadden natuurlijk liever bovenaan gestaan.”

Ajax startte zondag met Anwar El Ghazi in de spits, Arek Milik spelend als valse spits en Daley Sinkgraven als hangende rechtsbuiten. Veltman vindt niet dat dat strijdplan is mislukt. “We wisten waar de ruimte zou gaan vallen. Dat zag je ook in het begin, Ricardo kwam veel vrij. In de tweede helft ook, maar toen benutten we het niet goed. Maar je zag zeker dat we vier of vijf keer de bal erin konden gooien. Met Arek en Anwar heb je vervolgens genoeg lengte en kopkracht om daar chaos te creëren.”