© Proshots

Joël Veltman baalt flink van de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers verloren met 2-1, nadat Ziyech de score in de tweede helft nog had geopend. “Vorig jaar puntverlies tegen Roda JC en Willem II, nu dit. Dit is doodzonde”, zo zegt Veltman voor de camera’s van Fox Sports.

“Ik denk dat we na die 1-0 gewoon naïef speelden”, gaat hij verder. “We wilden die 2-0 maken. De eerste helft moet je ook gewoon al een goal maken. We gingen na die 1-0 uit onze organisatie lopen en dan krijgen we twee countergoals tegen.” Ajax wilde volgens Veltman in de tweede helft hetzelfde doen als in de eerste helft van de wedstrijd. “Je hebt in de eerste helft genoeg kansen om die goal te maken. En als je die niet maakt, dan wil je gewoon doorgaan en dan komt die goal vanzelf. Uiteindelijk komt die ook, maar dan moet je het vasthouden en niet uit de organisatie lopen. We hebben Heracles uiteindelijk gewoon in de wedstrijd geholpen.”

Davidson Sánchez was er vanavond niet bij. Hij wordt in verband gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur. “Op een gegeven moment merk je dat zijn kleding er niet hangt, dus dan weet je wel dat hij er niet bij is. Het waren natuurlijk meer geruchten. De trainer zei toen we nog in Amsterdam waren dat hij spelers wilde hebben die honderd procent focus hebben op de wedstrijd, dus vandaar de keuze.”