Ajax verloor zondag met 2-1 van FC Utrecht. De Domstedelingen traden aan in een 5-3-2-formatie. Iets wat Ajax van te voren niet had verwacht, zo laat Joël Veltman aan Ajax TV weten. “We hadden ze eerder in een 4-4-2 verwacht, maar op zich was dit prima want vorige week speelden we tegen Willem II ook tegen een 5-3-2. Utrecht is, met alle respect voor Willem II, weer een stapje hoger wat dat betreft. We speelden dat in het begin niet goed uit. Dat ging later in de eerste helft wel wat beter. We kwamen niet tot echte kansen.”

Buitenspel

De 0-1 van Utrecht was buitenspel, maar daarvoor werd niet gefloten. “Ik neem het in dit soort situaties wel vaker op voor de grensrechter. Hij moet die beslissing in een split-second maken. Hij stond nu blijkbaar nipt buitenspel, maar ook als hij een meter buitenspel had gestaan dan mag het nog steeds geen goal zijn.”

Altijd winnen

“We wilden niet op 1-1 blijven hangen. Elke Eredivisiewedstrijd willen we winnen, dan wil je die 2-1 maken en ga je meer naar voren. Als ‘ie goed valt dan sta je voor, één keer met Amin en één keer met Hakim gebeurde dat bijna. Nu kregen ze weer een grote kans in de slotfase en die ging er wel in.”

Goede reeks ten einde

Er komt met deze nederlaag een einde aan een goede reeks, qua resultaten. Het veldspel liet echter al weken te wensen over. Toch komt de nederlaag aan als een ‘klap’. “Dit is een forse tik wel. We waren goed bezig aan een reeks. Natuurlijk, wij zijn Ajax en dan wil je ook winnen met goed en mooi voetbal. Daar waren we mee bezig, maar nu beginnen we weer opnieuw. Ik zag de afgelopen maand wel een stijgende lijn, wel in kleine stapjes. We creëerden in wedstrijden goede kansen, soms met mooie aanvallen, en toonden veerkracht tegen Willem II. Nu was het spel én het resultaat niet goed.”

Bekijk het interview hieronder: