Joël Veltman kijkt uit naar de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Dinsdagavond nemen de Amsterdammers het in de Johan Cruijff Arena op tegen Lille. “ Het Champions League-gevoel is altijd mooi om mee te maken. Zeker na de voorrondes. Uiteindelijk speel je in de Champions League tegen betere tegenstanders dan in de voorrondes. Dit is het mooiste podium om jezelf te laten zien. Zeker ook voor de jongere jongens in de groep. Nu begint het échte werk. Die hymne blijft altijd mooi om te horen”, zegt Veltman op de persconferentie.

Op welke positie hij gaat staan weet hij nog niet. Ondanks dat zijn voorkeur ligt op de positie van centrale verdediger, kan hij ook prima uit de voeten als rechtsback. “Het is inmiddels niet lastig om te switchen van positie. Het liefst speel ik centraal, maar op rechtsback kan ik prima uit de voeten.”

“Te makkelijk gedacht over voorrondes”

Ajax heeft voor het tweede jaar op rij via de voorrondes het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. Deze zomer moest de halve finalist van het vorige seizoen die klus opnieuw klaren. “Soms wordt er wel te makkelijk gedacht over de tegenstanders in de kwalificatierondes. Ze staan daar niet voor niets. De tegenstanders zijn vaak relatief onbekend, zakken in tegen ons en daarnaast zijn de omstandigheden niet altijd fijn om in te spelen.”

Tadic verklaart moeizame eerste helft: ‘We dachten al een beetje aan Lille en PSV’