Joel Veltman is kapot van de uitschakeling tegen Rapid Wien, maar hij denkt alweer voorruit. “Nu moeten wij de groepsfase van de Europa League halen”. De verdediger geeft zelf ook toe dat hij en Ajax gewoon niet goed genoeg waren voor Rapid Wien, dat vertelt Veltman in gesprek met Ajaxlife.

“We spelen met het jongste elftal van Ajax in Europees verband maar we waren niet goed genoeg. Ik wil niet zeggen dat we ervaring misten. Die hadden we wel. Ervaren spelers zijn ook belangrijk bij een training of voor de wedstrijd”, aldus Veltman.

Veltman vindt ook dat Ajax Rapid Wien in een zetel neerzette. “Ze komen drie halve keren voor het doel en drie keer ligt de bal in het net. Of het voor Rapid gemakkelijker is? Ze kunnen achterover leunen, maar als een ploeg tijdens de opbouw geen fouten maakt en je kapot speelt, wordt het ook een moeilijk verhaal.”

Veltman wil sowieso Europees voetballen. “We hebben nog steeds niks. En een vergelijkbare ploeg loten is zeker mogelijk. Dit is weer een harde les, maar we moeten de volgende voorronde gewoon winnen. De Europa League is het maximaal haalbare geworden. Ik moet er niet aan denken om eind augustus al helemaal zonder Europees voetbal te zitten.” Ajax nieuws Ajax1.nl