De goal van Joël Veltman in de wedstrijd tegen Willem II betekende voor Ajax de 3000ste Eredivisie-goal

Veltman
Joël Veltman

in thuisduels. Ajax is de eerste in de geschiedenis die dit behaald. Na de goals van Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik tekende Veltman voor de derde goal van de wedstrijd, die uiteindelijk met 5-0 werd geworden. Voor de tweede keer dit seizoen scoorde Joël Veltman met een prachtige stiftbal. Toeval, meent Veltman zelf. ’Eerlijk gezegd wist ik niet eens waar de keeper stond toen ik voor het doel kwam. Ik deed maar wat en dat lukte. Voor de tweede keer al,’ zei hij na afloop van de wedstrijd tegen NUSport.

Tegen FC Dordrecht eerder dit seizoen scoorde de centrale verdediger al op een vergelijkbare manier. ’Het wordt nu dus voorspelbaar. De volgende keer moet ik de bal misschien maar gewoon laag in de hoek schieten.’

Ondanks zijn prachtige goal was Veltman vooral blij met het feit dat de Ajax-verdediging geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. Dat gebeurde dit seizoen nog niet vaak. ‘’In de rust hamerden wij daar ook op. Het is niet goed dat we al zoveel (16, red.) tegentreffers hebben. We gaven nu ook nog wel een paar kansen weg, maar het is een lekker gevoel dat we de nul hebben gehouden.’

Hoewel deze wedstrijd van Ajax een van de betere was ziet Veltman nog wel verbeterpunten. ‘De eerste helft waren we heel goed. Maar de tweede helft was gewoon slecht. Ballen over vijf meter, ik ook een keer naar Ricardo van Rhijn die zomaar uit ging, heel slecht.’

In aanloop naar de laatste Champions League-wedstrijd is zo’n klinkende een goed begin. Aanstaande woensdag heeft Ajax in het thuisduel minimaal een punt nodig om na de winterstop in de Europa League te mogen uitkomen. ’Dit resultaat geeft vertrouwen. We moeten thuis van APOEL gewoon winnen.’