© Proshots

Ajax begon goed aan het duel met PEC Zwolle, na 6 minuten tekende Huntelaar dan ook voor de 1-0. Ajax speelde daarna wat minder waardoor PEC wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Ajax startte in een 4-2-3-1 opstelling waardoor duidelijk te zien was dat er een controleur misten op het middenveld. Mede hierdoor kreeg de club uit Zwolle meer grip op de wedstrijd. Nadat Keizer Dolberg er af haalde voor Frenkie de Jong en Ajax terug ging naar 4-3-3 kreeg de ploeg van Marcel Keizer meer grip op de wedstrijd en breide het de score uit.

Ook aanvoerder Veltman zag dat het toen beter ging: “Eerste helft was moeizaam, je weet dat als hun een keer scoren dat je dan weer opnieuw kan beginnen. Het tempo lag niet heel hoog. Maar je weet als je volhoud dat de ruimtes vanzelf komen.”

Over de test van Keizer was Veltman niet helemaal tevreden: “Het is de eerste keer dat ze samen starten, maar ze zijn allebei zoekende. Het heeft vandaag niet gebracht wat we wouden, vooral in het druk zetten niet. Toen Frenkie erin kwam ging dat beter. We kunnen dit systeem spelen maar dan moet het beter uitgevoerd worden.”