De winterstop komt eraan en dat is misschien maar goed ook. Tijdens Jong Ajax – Jong sc Heerenveen maakten zowel Joël Veltman als Mitchell Dijks de negentig minuten niet vol. Veltman werd al in de rust vervangen. De centrale verdediger werd in de eerste helft al behandeld en bleef dus achter in de kleedkamer.

Mitchell Dijks greep aan het einde van de wedstrijd in de beloftencompetitie naar zijn hamstring. De linksback van Ajax, die samen met Veltman wekelijks op de bank zit bij het eerste elftal, werd direct uit voorzorg gewisseld. Wat de gevolgen voor Veltman en Dijks zijn is nog niet bekend.

Update: 19 december 2012:
Mitchell Dijks zal waarschijnlijk niet in de wedstrijdselectie zitten voor het bekerduel tegen FC Groningen. De linksback viel maandagavond geblesseerd uit met een hamstringblessure. Dijks trainde woensdag niet mee met de selectie en lijkt de wedstrijd tegen de Eredivisionist dus te moeten missen. Dico Koppers lijkt de aangewezen man om de lange verdediger te vervangen. Hij trainde wel mee met de selectie. Joël Veltman lijkt de bekerwedstrijd wel te halen.