© Proshots

Joël Veltman baalt enorm van het puntenverlies van Ajax tegen PSV. In de ArenA kregen de Amsterdammers na een aantal gemiste kansen de deksel op de neus. “Het was nergens voor nodig, onterecht en het teleurstellende gevoel overheerst. We speelden een goede wedstrijd en het enige wat er aan schortte waren goals”, zegt de verdediger tegen Ajax TV.

“Mateo Cassierra en Vaclav Cerny vielen goed in. Mateo kreeg een paar goede kansen en als spits sta je er om doelpunten te maken, maar ik gaf hem net ook al complimenten dat hij goed inviel. Het is toch lastig als je er zo snel in moet komen. En hij stond er wel. Hij liep telkens erg goed vrij.”

Het duel werd in een hoog tempo, met veel duels gespeeld. In de slotfase ging het spel op en neer. “Ja, dat voelde je ook wel. We speelden in een hoog tempo. Zelf speelde ik ook een redelijk goede wedstrijd. Voor het eerst in mijn Ajax-carrière ben ik ook uitgeroepen tot Man of the Match. Dus dat is ook wel eens leuk. Heel cliché: maar ik had liever gehad dat ik zelf minder goed speelde en dat we hier nu met drie punten hadden gestaan.”